Hartelijk dank voor je interesse. Helaas is de reactietermijn verlopen en is het niet meer mogelijk te reageren op deze inhuuropdracht.
Consulent Schuldhulpverlening FSP - Rijswijk
Vragen over deze vacature? Neem contact met mij op!
Vacature
Consulent Schuldhulpverlening FSP
Rijswijk
Aanvraagnummer
17864
Duur
6 maanden
Optie tot verlenging
Mogelijk maar nog niet bekend
Uren per week
32-36
DAS opdracht
Ja
Start
Zo Spoedig Mogelijk
Opleidingsniveau
HBO
Regio
Zuid-Holland
Verloopt op
vrijdag 11 oktober 2024
Tijd & agenda
09:00 uur  
company logo
Beschrijving

Organisatie
Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad zelf, maar ook voor de gemeentelijke organisatie. De organisatie richt zich op het realiseren van integrale (maatschappelijke) opgaven en stemt haar dienstverlening af op vragen en behoeften van inwoners, ondernemers en instellingen in Rijswijk.

We zijn een toegankelijke organisatie, met ongeveer 470 medewerkers in 35 verschillende teams verdeelt over 4 domeinen. Wie in Rijswijk gaat werken, komt terecht in een open cultuur, waarin de lijnen kort zijn. Je hebt dus snel contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. Je werkt samen in een team op basis van jouw talent en kennis. Daarbij krijg je veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid, om jezelf te blijven ontwikkelen. De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

Werken bij Rijswijk betekent samen met inwoners en maatschappelijk partners aan de slag gaan om mooie doelen te bereiken. Samen zijn we Rijswijk!

Team
Het Financieel Service Punt  is een informatiepunt, waar inwoners van Rijswijk terecht kunnen met hun financiële vragen. Het FSP is verantwoordelijk voor de gemeentelijke dienstverlening aan inwoners van Rijswijk, die zich in een (dreigende) problematische schuldensituatie bevinden. Daarnaast geeft het FSP, zowel aan klanten als aan ketenpartners, voorlichting op het gebied van financiën.  Ook zetten we in op vroegsignalering zodat (verergerde) financiële problemen kunnen worden voorkomen. Dit doen we samen met een aantal (veelal vaste lasten) schuldeisers.

Jouw opdracht
Als Consulent FSP ben je het gemeentelijk aanspreekpunt voor inwoners van Rijswijk met financiële vraagstukken. Je vervult een regierol  als het gaat om het bieden van passende (financiële) begeleiding, denk hierbij aan het mobiliseren van ondersteuning, advies en coaching. 

Verder houd je je als Consulent FSP bezig met het:

  • Bieden van (budgettaire) begeleiding;
  • Opstellen van een plan van aanpak ‘dienstverlening FSP’ en het bewaken van, en het indien nodig bijsturen op, de naleving hiervan;
  • Opstellen van rapportages en beschikkingen op in het kader van de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening en verzoekschriften in het kader van de Wsnp.

Knockout criteria
1. Een afgeronde opleiding op hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als consulent schuldhulp binnen een gemeente;
3. Aantoonbare werkervaring met de gedragscode NVVK, participatiewet, Algemene wet bestuursrecht en schuldhulpverlening. Licht dit duidelijk toe in het cv.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als consulent schuldhulpverlening bij een gemeente (35 punten);
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met materiële dienstverlening (15 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 2 jaar met psycho-sociale problematiek, licht dit duidelijk toe in het cv (15 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met Allegro en suite4WIZ, benoem waar deze is opgedaan ( 20 punten);
8. Een afgeronde opleiding hbo Sociale Juridische Dienstverlening (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Passend bij de kernwaarden van Rijswijk vragen wij voor de functie van consulent vroegsignalering de volgende competenties:

Toewijding
- Initiatief;
- Samenwerken.

Betrokkenheid
- Klantgerichtheid;
- Probleemanalyse.

Betrouwbaarheid
- Integriteit;
- Plannen en organiseren.

Deskundigheid
- Vakgerichtheid;
- Coachen.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de cv’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie vijf (5) cv’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de cv’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De vijf (5) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

Functieschaal
Deze uitvraag is ingedeeld in functieschaal 9.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland vanaf woensdag 16 oktober 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 14 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot dinsdag 8 oktober 2024, 09.00 uur. De antwoorden op de vragen worden uiterlijk donderdag 10 oktober 2024 gepubliceerd in de uitvraag. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

Vraag: Is hybride werken mogelijk?
Antwoord: Hybride werken is nauwelijks mogelijk, omdat we nu nog werken met papieren dossiers en de komende periode de digitaliseringsslag maken met een nieuw systeem. ( Onview.)

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot vrijdag 11 oktober 2024, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.