Hartelijk dank voor je interesse. Helaas is de reactietermijn verlopen en is het niet meer mogelijk te reageren op deze inhuuropdracht.
Frontoffice medewerker Burgerzaken - Olst-Wijhe
Vragen over deze vacature? Neem contact met mij op!
Vacature
Frontoffice medewerker Burgerzaken
Olst-Wijhe
Aanvraagnummer
17855
Duur
3 maanden
Optie tot verlenging
2 maal 3 maanden
Uren per week
28
DAS opdracht
DAS Talentenregio
Start
4 november 2024
Opleidingsniveau
HBO
Regio
Overijssel
Verloopt op
woensdag 9 oktober 2024
Tijd & agenda
09:00 uur  
company logo
Beschrijving

Let op: Omdat de inhoud van deze opdracht een verhoogd risico met zich meebrengt voor de arbeidsrelatie/verhouding van de Opdrachtgever naar een zzp’er toe (indicatie: schijnzelfstandigheid/arbeidsovereenkomst), is het niet mogelijk om deze opdracht als zzp’er uit te voeren. Zzp’ers hebben wel de mogelijkheid te kunnen reageren op de opdracht, maar wanneer de opdracht aan een zzp’er gegund wordt, dient hij/zij in dienst te gaan op detacheringsbasis om de opdracht uit te kunnen voeren.

Organisatie
Olst-Wijhe is een prachtige gemeente aan de IJssel tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer. Onze gemeente telt ruim 18.000 inwoners en bestaat uit 12 kernen en buurtschappen. Olst-Wijhe ligt in Salland: een uniek (natuur)gebied tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Olst-Wijhe kent een actieve samenleving. Inwoners denken graag met ons mee én bedenken zelf allerlei ideeën om Olst-Wijhe nog een stukje mooier te maken. Daar geven zij zelf of samen met ons handen en voeten aan. Er is een bloeiend verenigingsleven en met elkaar zetten we onze schouders onder elke uitdaging. Wil jij hier je steentje aan bijdragen?

Opdracht

De gemeente Olst-Wijhe gaat voor tevreden klanten. Het team Publiekszaken is de eerste ingang voor onze inwoners, bedrijven en instellingen. Het team Publiekszaken bestaat uit vijftien medewerkers. Ons team bestaat uit front- en backoffice Burgerzaken, telefonie en post. Medewerkers frontoffice zijn generalisten die inzetbaar zijn op Burgerzaken (balie en mid) en aan de telefoon.

Wat ga je doen?

  • Je helpt klanten aan de balie met producten en diensten, zoals reisdocumenten en rijbewijzen;
  • Je beantwoordt vragen van klanten over gemeentelijke producten en diensten. Dit doe je aan de balie of telefonisch, digitaal en/of schriftelijk. Je maakt hierbij gebruik van digitale systemen, zoals de kennisbank en het zaaksysteem;
  • Je voert veranderingen door in de basisregistratie personen (BRP).

Wij zoeken:

  • Een enthousiaste en gedreven dienstverlener;
  • Je hebt ervaring als medewerker Publiekszaken bij een gemeente én actuele kennis van het vakgebied Burgerzaken;
  • Je hebt affiniteit met en vindt je weg met digitale systemen, oa I-burgerzaken;
  • Je hebt in hoge mate een klantgerichte en flexibele instelling;
  • Je bent communicatief vaardig en kunt zo nodig de vraag achter de vraag achterhalen. Je weet met verschillende mensen en hun emoties om te gaan;
  • Je werkt nauwkeurig en bent integer.  

Vereisten / knock-outcriteria
1. Beschikbaar per maandag 4 november 2024 voor minimaal 24 uur gedurende de opdracht en eventuele verlengingen;
2. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als medewerker Burgerzaken binnen een gemeente;
3. Aantoonbare werkervaring met / kennis van iBurgerzaken;
4. Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
5. Een aantoonbare afgeronde opleiding Burgerzaken;
6. Inzetbaar op ma, wo (inc avonddienst tot 20.00 uur) en vrijdag.

Selectiecriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
7. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau Sociale Juridische Dienstverlening (25 punten);
8. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als medewerker burgerzaken binnen een gemeente (35 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met / kennis van Key2Burgerzaken; (25 punten);
10. Aantoonbare werkervaring met / kennis van Suwinet (15 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
Communicatief vaardig, flexibel, oplossingsgericht, aanpakmentaliteit, teamspeler.

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de cv’s op de minimumeisen in het bovengenoemde profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie 5 cv’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de cv’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De 5 kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 7. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
Is hybride werken mogelijk: Nee
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag, woensdag (tm 20.00 uur) en vrijdag

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 22 oktober 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 18 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • De opdrachtgever zal om een Integriteitsverklaring vragen.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot maandag 7 oktober 2024, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op dinsdag 8 oktober 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot woensdag 9 oktober 2024, 09.00. Tot die tijd kunt u reageren.