Hartelijk dank voor je interesse. Helaas is de reactietermijn verlopen en is het niet meer mogelijk te reageren op deze inhuuropdracht.
Regisseur Ruimtelijke Ontwikkelingen - Meppel
Vragen over deze vacature? Neem contact met mij op!
Vacature
Regisseur Ruimtelijke Ontwikkelingen
Meppel
Aanvraagnummer
17846
Duur
30 juni 2025
Optie tot verlenging
2 maal 6 maanden
Uren per week
36
DAS opdracht
DAS Talentenregio
Start
1 november 2024
Opleidingsniveau
HBO+
Regio
Overijssel
Verloopt op
vrijdag 18 oktober 2024
Tijd & agenda
09:00 uur  
company logo
Beschrijving

Let op: Omdat de inhoud van deze opdracht een verhoogd risico met zich meebrengt voor de arbeidsrelatie/verhouding van de Opdrachtgever naar een zzp’er toe (indicatie: schijnzelfstandigheid/arbeidsovereenkomst), is het niet mogelijk om deze opdracht als zzp’er uit te voeren. Zzp’ers hebben wel de mogelijkheid te kunnen reageren op de opdracht, maar wanneer de opdracht aan een zzp’er gegund wordt, dient hij/zij in dienst te gaan op detacheringsbasis om de opdracht uit te kunnen voeren.

Organisatie
Meppel, een stad met een open karakter die voor iedereen wat te bieden heeft. Mooie woonwijken, een gezellige historische binnenstad, leuke evenementen, bedrijvigheid en een prachtige natuurlijke regio op fiets- en wandelafstand.

Bij zo’n prachtige stad wil de gemeente Meppel graag als aantrekkelijke werkgever aansluiten; een werkgever waar je als medewerker trots op bent, die uniek is en bekend staat als ondernemend en ambitieus.

Gemeente Meppel is een resultaatgerichte organisatie met ambitie. We richten ons op een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en werken daarbij opgavegericht. Hoe? Door anders te denken, anders te organiseren en anders te doen, vanuit vertrouwen, verantwoordelijkheid geven en steun bieden.

Samen met ruim 400 collega’s werk je dagelijks voor de inwoners van de gemeente Meppel aan maatschappelijke vraagstukken die betekenis hebben voor de samenleving. De organisatie bestaat uit verschillende afdelingen. Deze zorgen ervoor dat er op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en duurzaamheid, prettig gewoond en geleefd kan worden in de ‘fairtrade gemeente’ Meppel.

Wij bieden een vernieuwende flexibele werkomgeving met de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken op basis van individueel leiderschap. Ook kan gebruik gemaakt worden van verschillende faciliteiten om je talenten te laten spreken.

Opdracht Regisseur Ruimtelijke Ontwikkelingen
Meppel is volop in ontwikkeling!
Inwoners, ondernemers en de gemeente zelf spannen zich enorm in om initiatieven in het fysieke domein tot een succes te maken.
Nieuwe bedrijventerreinen brengen we in ontwikkeling, oude bedrijventerreinen transformeren we om woningen te kunnen bouwen, en het historische centrum beschermen we met een nieuw beschermd stadsgezicht.  Voor al onze woningbouwplannen breiden we uit en we breiden in.

Deze veranderingen vragen om medewerkers die hun vak verstaan. En uit het juiste hout gesneden zijn: betrokken, actief, enthousiast, slim, met lef. Gericht op samenwerking, gericht op vernieuwing, met overtuiging, een open blik en inspiratie.

Wat je gaat doen:
Jij bent regisseur van ruimtelijke initiatieven. Jij bent het gezicht van Meppel die aan de voorkant de gesprekken voert met initiatiefnemers – van inwoners en ondernemers tot ontwikkelaars. Je denkt mee in de conceptfase, voert overleggen, brengt partijen bij elkaar, beoordeelt plannen en verzorgt de  ruimtelijke procedures die leiden tot wijziging van het Omgevingsplan. Hierbij heb je oog voor de belangen van alle betrokken partijen. Je stuurt het proces aan en behoudt een helder overzicht. 

Naast het regisseren van ruimtelijke initiatieven is het jouw taak om het college te adviseren over ruimtelijke opgaven die Meppel te wachten staat. Hoe hierop te anticiperen? Je kennis en kunde komt terug in de adviezen die jij geeft. Het ontwikkelen van ruimtelijk beleid behoort ook tot je takenpakket. 

Dit is wat we van je vragen:

  • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, richting ruimtelijke ordening en planologie;
  • Je bent goed ingevoerd in de Omgevingswet;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan als adviseur RO bij een gemeente;
  • Je bent enthousiast, communiceert helder en staat stevig in je schoenen;
  • Voor jou is het vanzelfsprekend om waar nodig out-of-the-box te denken, op zoek naar slimme ruimtelijke oplossingen.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Ruimtelijke Ordening of Planologie;
2. Aantoonbare werkervaring met het invoeren van de Omgevingswet;
3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als Regisseur/ adviseur Ruimtelijke Ontwikkelingen binnen een gemeentelijke instelling;
4. Beschikbaar per maandag 4 november 2024 voor minimaal 36 uur;

Selectiecriteria te beoordelen door Flextender  (weging, totaal 100 punten)
5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als Regisseur/ adviseur Ruimtelijke Ontwikkelingen binnen een gemeentelijke instelling (40 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met samenwerkingsprocessen waarbij de belangen van diverse stakeholders in acht worden genomen (benoem hiervan een voorbeeld in het cv) (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het transformeren van bedrijventereinnen naar nieuwe woningen (15 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met het beschermen van maatschappelijk vastgoed (10 punten);
9. Detavast constructie: kandidaat is bereid om bij wederzijds goedvinden na 1040 uur kosteloos bij opdrachtgever in dienst te treden (5 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
- Enthousiast;
- Helder kunnen communiceren;
- Staat stevig in je schoenen;
- Out-of-the box denken;
- Op zoek kunnen gaan naar slimme ruimtelijke oplossingen.
- Betrokken;

Beoordeling
Stap 1: Beoordeling cv’s op minimumeisen
Flextender beoordeelt de cv’s op de minimumeisen in het bovengenoemde profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.

Stap 2: Selectie 5 cv’s die aan de organisatie worden voorgelegd
Flextender beoordeelt de cv’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.

De 5 kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de cv’s van de kandidaten die door Flextender zijn geselecteerd in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.

  1. Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
  2. Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. Deze functieschaal is verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening.

Benodigd aantal professionals
1. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
Is hybride werken mogelijk: ja
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 23 oktober 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 22 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

  • De Opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
  • De Opdrachtgever zal om een Integriteitsverklaring / geheimhoudingsverklaring vragen.
  • De Opdrachtgever zal om een Uittreksel Handelsregister (KvK) vragen.
  • De Opdrachtgever zal om een Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) vragen.
  • Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).

Meer informatie
Vragen kunnen ingediend worden tot dinsdag 15 oktober 2024, 09.00 uur. De vragen en bijbehorende antwoorden worden op woensdag 16 oktober 2024 gepubliceerd op onze website. Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.

Vraag: “Is een startdatum van januari 2025 bespreekbaar? Evt. met (kennismakings)uren eind 2024”.
Antwoord: Een startdatum vanaf 1 januari 2025 is bespreekbaar mits de kandidaat ervaren is.

Vraag: "Er staat dat je als zzp'er in dienst komt en daarna gedetacheerd wordt. Bij wie komt een zzp'er dan in dienst? Is dat bij Flextender?
Antwoord: Nee, Flextender is een onafhankelijke marktplaats. De desbetreffende zzp'er zal zelf contact op dienen te nemen met een detacheerbureau en daar in dienst treden. 

Vraag: "Is het mogelijk deze in te vullen voor 24 uur?"
Antwoord: "Nee, we zoeken iemand voor 36 uur"

De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot vrijdag 18 oktober 2024, 09.00. Tot die tijd kunt u reageren.